Schoffel Smal model 10cm – 160 cm steel

Schoffel Smal model 10cm – 160 cm steel

Adviesprijs: € 46,94
+
Schoffelt het onkruid en de grond los. De vier zijden van het blad zijn gesmeed, gehard en geslepen. Grotere maten 28 cm tot 44 cm bladbreedte op verzoek. Schoffel van Driel 10cm, smal model nr. 3. De schoffel is rondom geslepen waardoor met gemak de schoffel door alle soorten onkruid snijdt. Het blad wordt handmatig 3 maal op kolenvuur gesmeed! Schoffelsteel van Essenhout (flexibel en veerkrachtiger als Tauari) met excentrische punt De stelen zijn voorzien van een waxlaag wat blaarvorming in uw handen voorkomt. De schoffelsteel worden veel gebruikt door professionals vanwege de dikte 30mm en professioneel doorgestoken hilt. Met steel/hilt 1600 x 32 mm

+ Lees verder

Geen details beschikbaar

Productdetails
Artikel nr. 3-10-547960
Totale lengte 190 cm
Gewicht 1625 gr
Materiaal Staal & Ramin
Maat van 10 cm

Meer

Handgemaakt

Met onze stalen ambachtelijke gesmede duurzame Van Driel gereedschappen bieden wij kwaliteit voor in uw tuin. De stalen Van Driel gereedschappen en het rvs tuingereedschap van Sneeboer worden op identieke wijze en door het zelfde team gemaakt. Aan u de keuze tussen kwaliteit gereedschappen in staal of rvs.

Extreem hard

De filosofie van de grondlegger van het gelijknamige bedrijf, Dhr J.F. van Driel was een oerdegelijk stuk gereedschap voor zware klei wat niet stuk mocht gaan, het moest hanteerbaar zijn, steeds scherp blijven, regelmatige slijtage en een gladde gepolijste afwerking. Gebruik makend van een apart fabricage proces in combinatie met een speciaal staal soort ontstond een perfect stuk gereed

Staal als basis

Gebruik makend van een apart fabricage proces in combinatie met een speciaal staal soort ontstond een perfect stuk gereedschap wat aan alle eisen voldeed. Nog steeds wordt van dit procédé gebruik gemaakt. “Van Driel” een familiebedrijf die zijn naam al sinds heugenis met de gereedschappen durfde te verbinden d.m.v. het herkenbare merkteken in het gereedschap, het merkteken die nu nog gebruikt wordt.

Voor professionals

De vestiging van het bedrijf was in Nieuw-Vennep, de bakermat van de bollenstreek. Het familiebedrijf “Van Driel” was en is nog steeds een begrip bij de tuinders en gemeenten. De filosofie van de grondlegger van het gelijknamige bedrijf, Dhr J.F. van Driel was een oerdegelijk stuk gereedschap voor zware klei wat niet stuk mocht gaan, het moest hanteerbaar zijn, steeds scherp blijven, regelmatige slijtage en een gladde gepolijste afwerking.